Welkom bij de
Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.

lettergrootte:   A+ Ao
anbi_t.png


Ledenvervoer draagt bij aan een sociaal Zoetermeer

volharding.jpg
Vaste klant, Mevrouw van Eeuwijk en coördinator Elise Peper-van Putten bij de nieuwe auto. Foto: Britt Henneken

Vorig jaar begon de vereniging met het ledenvervoer, toen nog met een busje. "Door de vele aanvragen konden we onze leden niet altijd meer helpen, vandaar dat we nu zijn overgestapt op twee personenauto's' aldus Elise Peper-van Putten, coördinator van het ledenvervoer. "We kunnen nu dus twee keer zoveel ritjes maken. En in het busje pasten even grote rolstoelen als die nu in de personenauto's passen. Dus gewone rolstoelen kunnen ook in de nieuwe auto's worden meegenomen. Ook hebben de nieuwe auto's een hoge instap zodat de mensen gemakkelijk kunnen instappen." Met de ene auto worden vaste ritten gemaakt die iedere week terugkomen. De andere auto is voor de wisselende ritten.

"Wij onderscheiden ons van de regiotaxi, niet alleen door ons tarief maar ook door het een op een contact met de meerijders"; vertelt Arjan, vrijwilliger en chauffeur bij De Volharding. "Het is vooral de sociale functie waarom mensen ons vragen om hen ergens heen te brengen. In de auto praat je toch makkelijker met elkaar. Voor ouderen is het omgaan met elkaar heel belangrijk, omdat ze vaak eenzaam zijn. Het is een mooi

TWEE NIEUWE AUTO'S VOOR VOLHARDING

idee dat ik mee kan werken aan zo'n mooi sociaal effect:' Naast het ledenvervoer is De Volharding ook sociaal actief in Zoetermeer. Vanaf juni wil de vereniging ook uitjes gaan organiseren in Zoetermeer waar de leden dan heen worden gebracht. Volgens van Putten is dat een belangrijk aspect van de vereniging.

"Onze diensten zijn voor iedereen maar we worden vooral gebeld door ouderen. Die zitten toch vaak thuis en willen er af en toe eens uit. Maar een uitje moet wel overzichtelijk blijven. Daarom gaan we met bedrijven in Zoetermeer korte uitstapjes plannen van 1,5 à 2 uur."

Om gebruik te maken van het ledenvervoer van De Verharding kunt u bellen naar 079-

2033095 of 06-27876400. U dient minimaal 24 uur van tevoren uw rit te reserveren.

De Volharding draait volledig op de kracht van vrijwilligers. Ook helpen als bijvoorbeeld chauffeur in Zoetermeer of wilt u helpen de ritten te plannen? Voor meer informatie of aanmelden: zoetermeer@devolharding.nl of bel 079-2033095.

bron: Streekblad

 

Meer nieuws                   TOP