Welkom bij de Reumapatiëntenvereniging
        Zoetermeer e.o. in liquidatie

lettergrootte:   A+ Ao
anbi_t.png

In de Algemene Vergadering van 30 juni 2022 is besloten de vereniging te ontbinden (opheffen).
Als vereffenaars zijn benoemd Pie Hellwig (voormailg secretaris/voorzitter) en Babs van der Geest (voormalig Penningmeester).

Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.
in LiquidatieTeken geen zwijgcontract na medische misser

Patiënten, familie of nabestaanden moeten geen zwijgcontract met ziekenhuizen afsluiten na medische missers. Dat zegt directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie. Ze reageert op een uitspraak van minister Schippers die gisteren liet weten dat ze zwijgcontracten wil verbieden.

tergooi_logo.png

Schippers deed dat nadat bekend werd dat het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum een overeenkomst sloot met de familie van een jonge man die in 2014 overleed. De familie zocht eerst contact met de media, maar liet later weten toch geen publiciteit te willen. Dat was nadat het ziekenhuis een schadevergoeding uitkeerde.

Dianda Veldman vindt dat slachtoffers of nabestaanden nooit moeten instemmen met een zwijgregeling. Ziekenhuizen moeten fouten melden bij de inspectie. Alleen zo kunnen zij en anderen leren van fouten. “Als je een cultuur hebt van zwijgen durven mensen ook geen fouten meer te melden. Daar wordt de zorg niet beter van. Patiënten zijn een extra paar ogen en oren in de spreekkamer, maak daar gebruik van. Wij weten uit eigen onderzoek dat de helft van de fouten kan worden voorkomen als er wordt geluisterd naar de patiënt.”

 

Bron: NPCF.nl

 

              TOP