Welkom bij de Reumapatiëntenvereniging
        Zoetermeer e.o. in liquidatie

lettergrootte:   A+ Ao
anbi_t.png

In de Algemene Vergadering van 30 juni 2022 is besloten de vereniging te ontbinden (opheffen).
Als vereffenaars zijn benoemd Pie Hellwig (voormailg secretaris/voorzitter) en Babs van der Geest (voormalig Penningmeester).

Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.
in LiquidatieVerslag uitgaansdag RPVZoetermeer woensdag 13 mei

DSC02909_e.jpg Om half negen vertrokken we via een overvolle A12 richting Utrecht. Eenmaal voorbij het Amsterdam-Rijnkanaal koos de chauffeur een landelijke route langs de Rijn; een gebied dat daar met zijn vele kastelen en forten een onderdeel was van de ďde Hollandse WaterlinieĒ. Langs pittoreske dorpen en stadjes reden we naar het Kijk en Luistermuseum in Bennekom waar we ons de koffie met gebak goed lieten smaken. Hierna kregen we in de grote zaal van het museum een rondleiding met een demonstratie en uitleg over de verschillende mechanische speeldozen, orgels en pianolaís. Het pronkstuk was een DSC02939_e.jpgbanjo spelende neger die met zijn voet de maat aangaf. Na afloop was er nog gelegenheid even langs de cultuurhistorische voorwerpen uit grootmoeders tijd te lopen en de levensechte opstellingen van een paar winkeltjes, de boerendeel en een schoolklasje uit de Ot en Sien tijd te bewonderen. In het kruidenierswinkeltje wordt nog steeds ďoudĒ snoepgoed verkocht.

Via mooie plaatsjes op de Utrechtse Heuvelrug, zoals Scherpenzeel, Leusden en Woudrichem bereikten we de kaasboerderij ďde WeistaarĒ, waar we genoten van een uitgebreide koffietafel. Aan de hand van een film werd ons getoond hoe daar kaas gemaakt wordt.

In de hal van de Weistaar is een oud straat e en pleintje nagebouwd met opstellingen van historische boerderij DSC02942_e.jpgtafereeltjes en winkeltjes uit de streek. Heel leuk om te zien.

Na een proeverijtje van kaas met een kopje koffie of thee hebben we nog een mooie bustocht gemaakt door de omgeving. Langs Austerlitz en de paleizen Soestdijk en Drakensteyn. Om de files wat te vermeiden zijn we via Utrecht en de afslag Alphen aan de Rijn en Hazerswoude weer huiswaarts gereden; waar we keurig op tijd aan de Zilverstraat arriveerden.

Met dank aan de organisatie. Het is voor de leden van RPVZoetermeer weer een mooie dag geweest.

Ivonne de Wit, Verslaggeefster

Naar de foto's

              TOP