Welkom bij de Reumapatiëntenvereniging
        Zoetermeer e.o. in liquidatie

lettergrootte:   A+ Ao
anbi_t.png

In de Algemene Vergadering van 30 juni 2022 is besloten de vereniging te ontbinden (opheffen).
Als vereffenaars zijn benoemd Pie Hellwig (voormailg secretaris/voorzitter) en Babs van der Geest (voormalig Penningmeester).

Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.
in LiquidatieVerslag bijeenkomst Kuren in de Eifel

Hans Taal

Op maandmiddag 13 september worden we met een kopje koffie of thee in het Oostpunt ontvangen. Pie Hellwig opent met een hartelijk welkom aan de heer Hans Taal, die ons eerst iets  vertelt over zijn achtergrond. Hij is na 30 jaar ING en een burn out, samen met zijn dochter aan een nieuwe uitdaging begonnen. Hij organiseert reizen naar het kuuroord in Daun en heeft, samen met zijn dochter daar vlakbij een Fithotel geopend. Daun is een “Heilklimatisch Kurort” op ± 400m boven de zeespiegel. Het ligt in de Vulkanische Eifel tussen Trier en Koblenz. De minerale bron hier, heeft een temperatuur van 34 graden. Er is een fitnessafdeling met apparaten die met gas werken, Kneippbaden buiten in het kuurpark en zuilen waar het bronwater uit komt. Het is een onderdeel van fiets- en wandelroutes. Voor reumapatiënten is er een speciaal kuurprogramma. Ria Rodenrijs, de voorzitter van de Reuma patiënten bond Den Haag is hier geweest. Ook Ria Broekman van Nieuwerkerk a/d IJssel is heel enthousiast. Een aantal zorg-verzekeraars, waaronder OHRA, CZ, Delta Lloyd en OMVZ, zijn geïnteresseerd en delen mee in de kosten. U kunt het beste eerst zelf bij uw zorgverzekeraar informeren; eventueel via de Reumabond.
De afstand tussen het kuuroord en het hotel is ongeveer 5 km. Helaas is het hotel nog niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is nog geen lift en er zijn trappen. U moet zelf mobiel zijn of een begeleider meenemen,  die u helpt.
Halverwege wordt nog even gepauzeerd voor nog een kopje koffie of thee.
Vooral Bechterew patiënten hebben er profijt van. Het is goed eerst met uw eigen arts een afspraak te maken. Deze reizen zijn niet zo duur als die van grote reisorganisaties, omdat alles heel eenvoudig is gehouden. U kunt boeken voor 7, 14, of 21 dagen. Van zondag t/m zaterdag. Respectievelijk voor € 645,=; € 1.175,=; en €1.699,=. Hiervoor krijgt u het kuren, overnachting, ontbijt, lunchpakket en het diner. Het zijn tweepersoons kamers met douche en toilet.
De heer  Taal vertelt ons hoe het weekprogramma er in grote lijnen uitziet   
Maandag is er een intake gesprek met de kuurarts en de vrijdag voor u weggaat krijgt u de bevindingen op schrift mee. Er zijn twee behandelingen per dag door een fysiotherapeut. De overige tijd kunt u zelf invullen, of onder deskundige begeleiding aan uw conditie werken. Mocht het nodig zijn dan is er contact met een ziekenhuis in de buurt. Er is persoonlijke aandacht doordat het hotel door Nederlanders gerund wordt.
Het is mogelijk om voor een kleine groep (5 personen) van en naar Nederland vervoer te regelen tegen een extra vergoeding van € 200,- per persoon.
Op het beeldscherm laat de heer Taal ons zien hoe het kuuroord en het hotel er uit zien, wat er allemaal gedaan kan worden en hoe mooi het park en de bergachtige omgeving is.
Wanneer u meer wilt weten kijk dan op www.eifelkuur.nl 
Na afloop bedankt Pie de heer Taal en wenst iedereen wel thuis.
     
Ivonne de Wit, Verslaggeefster

kurort eifel
              TOP