Welkom bij de
Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o.

lettergrootte:   A+ Ao
anbi_t.png


Verslag kerstdiner RPVZoetermeer 11 december 2007

Vanwege de gezellige ambiance de prettige bediening en niet op de laatste plaats het lekkere diner, zijn we ook dit jaar weer neergestreken in de Hoeve Kromwijk aan de Voorweg. Hoewel ik goed weet waar het restaurant ligt, is met al die “kerst”verlichting rondom de donkere ingang in de bocht voor mij nog steeds moeilijk te vinden. Maar binnen was de sfeer weer fantastisch en met een hartelijk welkom door Liesbeth van Daal en Henny Souer het leed gauw geleden. We kregen op alle tafels heerlijk warme huisgemaakte broodjes met kruidenboter en pesto.

Henny Souer opende dit feestelijke diner met een toespraakje over het aanbod van oefentherapieŽn binnen onze vereniging. Ze vroeg zich af waarom o.a. de hydrotherapie, waar jarenlang een wachtlijst voor was nu kennelijk niet meer in de belangstelling staat. Er zijn enkele plaatsten vrij. Tot slot wenste ze iedereen een fijne avond en smakelijk eten. Het menu heeft u in het vorige contactblad al kunnen lezen. Ik kan dus volstaan met wat aanvulling op een aantal gerechten. Fijngesneden rundercarpaccio is altijd een heerlijk begin van een feestdiner. De groene kruiden (kervel en dragon) gaven aan de bouillon met bospaddenstoelen een extra verfijnde smaak. Voor het hoofdmenu kon men bij de opgave voor het kerstdiner een keuze maken tussen een vlees- of visgericht. Het Petit grand dessert bestond uit: paracotta van vanille, bavarois/ cocos-ijs, met warme amarenekersen, perzik- en frambozensaus.

Na het diner was er keuze uit koffie of thee met bonbons en voor de liefhebbers een alcoholisch drankje erbij. Na afloop hield Henny nog een hartstochtelijk pleidooi voor een nieuwe voorzitter omdat ze na dertien jaar in maart 2008 aftredend is. Ze zou het na de inwerkperiode van een nieuwe voorzitter rustiger aan willen doen, maar blijft nog wel een aantal taken uitvoeren. Er is geen enkele reumapatiŽnt in onze vereniging die het stokje van haar wil overnemen. Het kan toch niet zo zijn dat onze vereniging bij gebrek aan een voorzitter moet worden opgeheven! Ze wenste alle aanwezigen wel thuis, prettige kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar.

Ook het bedienend personeel werd met een hartelijk applaus bedankt voor de fantastische service. Eenmaal buiten moesten de autobezitters ruitenkrabben, omdat de winter zich had aangekondigd.

Ivonne de Wit,  Verslaggeester

Diashow

Meer verslagen                   TOP